Wie is Sabine van SAPA?

Bij SAPA neme we uw ramen en deuren persoonlijk. Je kan steeds op de site en bij Sabine terecht met al je vragen over aluminium buitenschrijnwerk, op maat. 

SAPA maakt voor haar producten gebruik van aluminium dat voor 75% al eens door consumenten is gebruikt, uniek in de markt!

De juiste keuze maken is niet altijd makkelijk...
of misschien hebt u nog vragen?

Neem hier een kijkje in onze FAQ

Vragen over de mogelijkheden en voordelen van aluminium schrijnwerk?

Waarom zou ik voor aluminium ramen en deuren kiezen?

Aluminium is een zeer licht, roestvrij en oersterk materiaal dat makkelijk vorm te geven is. Bovendien worden aluminium profielen niet aangetast door UV of vocht, rotten niet en trekken niet krom. Aluminium schrijnwerk heeft een zeer lange levensduur en is tevens oneindig recycleerbaar.

Deze eigenschappen geven je heel veel vrijheid qua vorm, stijl en kleur en maken zowel hoge inkompartijen, grote oppervlaktes met een maximale lichtinval, als complexe en niet-standaard constructies mogelijk. Veranda's, koepels of gewone ramen en deuren dienen niet meer versterkt te worden. 

Aluminium schrijnwerk is oneindig recycleerbaar. Wist je trouwens dat Sapa gebruik maakt van profielen die voor minstens 75% bestaan uit gerecycleerd post-consumer scrap? Dit zijn aluminium ramen, deuren en gevels die gerecupereerd worden uit bestaande gebouwen.

Lees meer
Wat zijn de verschillen tussen aluminium en PVC/ houten ramen?

Door de sterkte van aluminium kunnen speciale vormen en dunnere profielen gemaakt worden voor oa grote raampartijen. Aluminium schrijnwerk is eveneens makkelijk te reinigen, hoeft niet worden geschilderd en isoleert thermisch erg goed.

Het voordeel van aluminium is dat het een zeer sterk materiaal is en bijzonder geschikt voor hoge inkompartijen, grote oppervlaktes en complexe constructies. Ideaal voor grote glaspartijen met zware beglazing. Veranda's, koepels of gewone ramen en deuren dienen niet meer versterkt te worden. Ter vergelijking: bij een pvc raam heb je doorgaans een breder kozijn nodig om dezelfde sterkte te bekomen.

Bovendien is aluminium zeer onderhoudsvriendelijk. Aluminium ramen trekken geen vuil of stof aan. Ook zijn er maar weinig hoekjes en kantjes waarachter vuil kan blijven hangen. Het volstaat ze om een paar keer per jaar te reinigen met lauw water en een niet-agressief poetsmiddel.
Houten ramen dienen na een bepaalde tijd opnieuw geschilderd of behandeld te worden en kunnen na verloop van tijd beginnen rotten.

De hedendaagse aluminium ramen isoleren thermisch goed. Ze beschermen zowel tegen de koude als hitte. Omdat de profielen geschikt zijn voor brede glasdiktes kunnen ze ook akoestisch optimaal isoleren.

Lees meer
Hoe kies ik het juiste schuifraam?

Vaak is een maximale lichtinval, het buitengevoel naar binnen trekken, het belangrijkste doel. Om dat te bekomen is de dikte en het type van het profiel belangrijk. Sapa heeft hiervoor verschillende mogelijkheden.

Alle schuiframen van Sapa beantwoorden aan de huidige isolatienormen en dragen bij tot een optimaal comfort in de woning. Schuiframen brengen het buitengevoel naar binnen. Maximaal lichtinval wordt gecombineerd met maximaal comfort. De schuifsystemen van Sapa bieden sterke isolatiewaarden én een strak design. Alle Sapa schuiframen zijn verkrijgbaar met een binnen- of een buitenschuivend deel.

De Confort Smartline schuiframenreeks voldoet aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam (Uw) lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K . Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in mono, duo- of tri-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht bedraagt 330 kg voor hefschuiframen, en 250 kg voor schuiframen. 

De aanzichtbreedte van de middenstijl bepaalt het globale uitzicht van het schuifraam. Hoe breder de middenstijl, hoe zwaarder het schuifraam. Wil je graag een zeer slanke middenstijl? Dan is Confort Smartline XS een goede keuze. Dankzij een versmalde aanzichtbreedte van slechts 36 mm is het één van de smalste schuiframen in zijn soort. 

In een high end woning past het minimalistische schuifraam Artline. Het is een state of the Art schuifraam met zeer slanke raamprofielen en rollers in the frame. Het aanzicht ter hoogte van de middenstijl bedraagt slechts 26 mm. Grote glaspartijen die voor maximale lichtinval zorgen zijn perfect mogelijk. Het schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, tot een hoogte van maar liefst 4,5 meter. 
Artline XL-schuiframen met grote afmetingen en vleugelgewichten kunnen dankzij een ingebouwde motor probleemloos geopend worden. Sapa biedt twee mogelijkheden aan: de motor opent het raam tot 15 cm, daarna dient het raam verder manueel geopend te worden of de motor opent het raam volledig. Beide opties worden voor elke configuratie aangeboden, ook voor een open hoek oplossing. De motor wordt ingebouwd in de bovenregel van het schuifraam en is eenvoudig te bedienen en zelfs via smartphone.

Lees meer
Wat is het verschil tussen een schuifraam en een hefschuifraam?

Bij een gewoon schuifraam wordt de opengaande vleugel verschoven bij het openen. De borstels die zorgen voor de dichting van het schuifraam, verzekeren een minimale wrijvingsweerstand. 

Bij hefschuifsystemen tilje eerst de opengaande vleugel op en daarna kan je deze openschuiven. In plaats van borstels, zorgt een rubberen dichting voor een optimalere wind- en waterdichte afsluiting. 

 

De Confort Smartline reeks en Confort Smartline XS zijn beschikbaar in zowel schuif- als hefschuifuitvoering.

Lees meer
Ik heb een woning aan zee, zijn aluminium ramen hiervoor geschikt?

In een woning aan zee kiest je best voor aluminium profielen die een anti-corrosie voorbehandeling ondergaan hebben of pré-anondisatie. Jouw Sapa AluminiumVakman maakt jou hiervoor graag een voorstel op maat.

Hoe lang gaan aluminium ramen mee?

Aluminium schrijnwerk heeft een zeer lange levensduur (min. 30 jaar) en is zeer onderhoudsarm. Ze worden vervaardigd in het atelier van de Sapa Aluminiumvakmannen die kwaliteit, duurzaamheid en afwerking vooropstellen.

Ik woon in een drukke straat, welke ramen zijn het best geluidsisolerend?

Aluminium profielen dempen sowieso geluid, zo heb je minder last van straatlawaai. De profielen van Sapa ramen zijn voorzien van verschillende dichtingen die de doorgang van wind, water en zelfs geluid tegenhouden. 

De akoestische dichting zorgt ook automatisch voor een betere luchtdichtheid en geluidwerend, zeker in combinatie met aangepast akoestisch glas. 

Jouw Sapa AluminiumVakman geeft jou advies over welk type raam en beglazing het meest geschikt is voor jouw woonsituatie.

Lees meer
Hoe kies ik de kleur van mijn ramen en deuren?

Aluminium geeft je heel veel vrijheid qua vorm, stijl en kleur. Kleur bepaalt mee de sfeer. Precies daarom laat Sapa jou kiezen uit een uitzonderlijk breed kleurenpalet. De hoogwaardige poederlakken waarmee onze profielen worden afgewerkt, bestaan in 400 verschillende tinten. Minstens één ervan past helemaal bij jou en jouw woning. 

Welke kleur je ook kiest, hetzij in matte of glanzende afwerking of zelfs structuur- of structuur-metallic, altijd ben je zeker van eenzelfde duurzaamheid en kleurechtheid. Helemaal actueel is ook de geanodiseerde afwerking. Het aluminium behoudt dan zijn natuurlijke look-and feel. Alle oppervlaktebehandelingen voldoen bovendien aan de hoogste Qualicoat- of Qualanodnormen.
Ook scharnieren en krukken zijn in dezelfde kleur en afwerking te verkrijgen als uw raam- en deurprofielen. Voor de profielen kan je zelfs andere kleuren kiezen voor de binnen- en buitenzijden zodat uw ramen en deuren perfect afgestemd zijn op de gevel van jouw woning én jouw interieur.

Naast de klassieke afwerking is er nu een nieuwe generatie hoogwaardige afwerkingen beschikbaar. Deze behouden hun kleur langer en hebben nog minder glansverlies. Dit gaat om Qualicoat klasse 2. 

Jouw Sapa AluminiumVakman adviseert jou met plezier over de diverse keuzemogelijkheden.

Lees meer
Kan ik kleurstalen ontvangen om mijn keuze te vergemakkelijken?

Bij jouw Sapa AluminiumVakman kan je aluminium kleurstalen verkrijgen, waardoor je de kleur van jouw schrijnwerk kan afstemmen op de gevelbekleding van jouw woning.

Kan ik eender welke kleur kiezen?

De hoogwaardige poederlakken waarmee onze profielen worden afgewerkt, bestaan in 400 verschillende tinten. Minstens één ervan past helemaal bij jou en jouw woning. 

Welke kleur je ook kiest, hetzij in matte of glanzende afwerking of zelfs structuur- of structuur-metallic, altijd ben je zeker van eenzelfde duurzaamheid en kleurechtheid. Helemaal actueel is ook de geanodiseerde afwerking. Het aluminium behoudt dan zijn natuurlijke look-and-feel.

Of je nu kiest voor een matte of glanzende afwerking, een structuur of structuur-metallic of imitatie anondisatie afwerking. Alle oppervlaktebehandelingen voldoen aan de hoogste Qualicoat- of Qualanodnormen.

Kleurengamma’s:

Colorama - Is een selectie van 18 hedendaagse kleuren en beschikbaar in 2 afwerkingen:

 • Structuur: is krasbestendiger, onderhoudsarmer en voelt aangenaam dankzij de zachte korrelstructuur.
 • Mat: is krasbestendiger dan de klassieke blinkende lak.

The Sapa Collection

Is een selectie van 10 trendy kleuren in diverse afwerkingen. Voor wie zijn woning een exclusievere, niet-alledaagse look wil geven, kan het kleurengamma van The Sapa Collection een gepaste en duurzame oplossing bieden. Met alle voordelen van de standaardlak.

Lees meer
Kunnen de krukken en scharnieren in dezelfde kleur gelakt worden als het aluminium schrijnwerk?

Tenzij je kiest voor inox-look zijn krukken en scharnieren in dezelfde kleur en afwerking te krijgen als jouw raam- en deurprofielen. Voor de profielen kan je zelfs andere kleuren kiezen voor de binnen- en buitenzijden, zodat jouw ramen en deuren perfect afgestemd zijn op de gevel van jouw woning en jouw interieur.

Ik wil een onbelemmerd zicht naar buiten, is een open (schuivende) hoek mogelijk in aluminium schrijnwerk?

Een open (schuivende) hoek is zeker mogelijk met Sapa profielen. Het brengt buiten nog net iets meer naar binnen en creëert een weids zicht op uw tuin en/of omgeving.

Met de open hoek van Artline zijn binnen en buiten altijd in harmonie. Het minimalistisch design schept licht en ruimte. Artline creëert een slank en elegant uitzicht met een weidse blik op de omgeving. De intrinsieke eigenschappen maken Artline tot een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Glaspartijen tot aan het plafond kunnen eenvoudig bediend worden. 

Artline is state of the art en staat voor kwaliteit, maximale lichtinval en comfort. Een hoogwaardig thermisch onderbroken schuifsysteem met een slank aanzicht van de middenstijl van slechts 26 mm. Het schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, tot een hoogte van maar liefst 4,5 meter.

Een open hoek is ook beschikbaar in de Confort 160 schuiframen.

Lees meer
Welke afmetingen zijn beschikbaar in aluminium ramen? Wat zijn de maxima?

De Confort Smartline schuiframen zijn verkrijgbaar tot een hoogte van 3000 mm. Confort Smartline XS schuiframen tot een hoogte van 2800 mm

Het minimalistisch schuifraam Artline XL is verkrijgbaar in een hoogte van zelfs 4500 mm.

De maximale hoogten zijn afhankelijk van de locatie en omgeving. Jouw Sapa AluminiumVakman adviseert jou hierbij graag. 

Zijn er beperkingen in vormen?

Welke vorm of stijl je ook zoekt, in het gevarieerde assortiment van Sapa vind je altijd de juiste creatieve oplossing: trapeziumvorm, rond, rechthoekig, gebogen, enz. De profielen passen in elk kader en geven jou het nodige comfort en de vereiste bescherming. 

Ramen moeten naadloos aansluiten bij de architectuur en persoonlijkheid van jouw woning, vandaar de uitgebreide keuze aan designs. Jouw Sapa AluminiumVakman zoekt met jou en jouw architect naar de meest passende en creatieve oplossing.

Lees meer
Ik wil extra bescherming voor mijn gezin, wat zijn de mogelijkheden inzake veiligheid voor aluminium ramen en deuren?

Wil je inbrekers te snel af zijn? Dat kan! Met aluminium ramen en deuren maak je het verschil. Ze zijn verkrijgbaar met diverse inbraakwerende eigenschappen. Op die manier bespaar je jezelf heel wat narigheid. 

1. Kies voor aluminium, een zeer stevig materiaal 

Aluminium is uiterst sterk en vervormt niet. De aluminium profielen van Sapa zijn dan ook moeilijk te forceren door inbrekers. 

2. Ga voor inbraakwerend glas en extra beveiliging 

Bij Sapa kun je kiezen voor inbraakwerend glas en veiligheidsbeslag. Inclusief vergrendelbare handgrepen en meerpuntsloten. Nog een veiliger gevoel geven de buisvormige glaslatten die het moeilijker maken voor inbrekers om de woning binnen te dringen.

3. Kijk uit naar inbraakwerendheidsklasse 2.

Hoe hoger de inbraakwerendheidsklasse (RC1 tot en met RC4), hoe langer je ramen en deuren bestand zijn tegen inbraak. Kies ramen en deuren met minstens inbraakwerendheidsklasse 2. De aluminium oplossingen van Sapa zijn onafhankelijk getest op weerstand tegen inbraak en voldoen aan de strengste EU-normen.

Lees meer
Hoe onderhoud ik mijn aluminium ramen en deuren?

Naar aluminium ramen en deuren heb je haast geen omkijken. Aluminium ramen trekken geen vuil of stof aan. Ook zijn er maar weinig hoekjes en kantjes waarachter vuil kan blijven hangen. 

Twee keer per jaar je ramen schoonmaken met lauw water en een milde zeep volstaat. Goed naspoelen. Zo houd je meer tijd vrij voor leuke dingen. 

Vragen over energiezuinigheid?

Voldoen Sapa ramen en deuren aan de actuele energetische richtlijnen?

Het type beglazing is een essentieel onderdeel van de thermische isolatie van je ramen. Alle Sapa ramen kunnen voorzien worden van dubbele beglazing, hoge rendementsbeglazing of triple beglazing. Bij de keuze van het schrijnwerk speelt echter ook de isolatiewaarde van het aluminium profiel mee. Voor elke beoogd E-of S-peil zijn Sapa ramen beschikbaar. 

Jouw Sapa AluminiumVakman adviseert je graag bij deze keuze.

Ik wil passief bouwen, welke ramen/ deuren kies ik het best?

De bouwschil degelijk isoleren is een investering die rendeert voor de rest van je leven. En door de vaak grote raampartijen in hedendaagse woningen is het buitenschrijnwerk hierbij erg belangrijk. Sapa beschikt bovendien over een hoogwaardig aluminium raamsysteem (Avantis 95 Passive) dat uitzonderlijke prestaties levert bij een Blowerdoor test en voldoet aan de passiefhuis standaard.

Wie vandaag bezig is met bouwen of verbouwen besteedt sowieso veel aandacht aan de bouwschil. Dit is een sterk isolatieschild voor jouw woning én zorgt voor de grootste energiebesparing.
Naast het isoleren van dak en muren is het minstens zo belangrijk om ook voor goed geïsoleerde ramen te kiezen. Sterker nog: dak en muren isoleren, maar de ramen overslaan, heeft geen zin. De bouwschil degelijk isoleren is een investering die rendeert voor de rest van jouw leven.

Wist je trouwens dat aluminium raamprofielen vandaag zeer goed scoren op isolatie? Dankzij de isolerende strips en thermische onderbrekingen worden koude en hitte buiten gehouden. De profielen zijn zo vervaardigd dat alles perfect op elkaar aansluit: water- en winddichtheid zijn dus gegarandeerd. Net als vochtbestendigheid. 

Om optimaal rendement te halen uit jouw investering kies je voor het future proof hoogwaardige aluminium raamsysteem van Sapa: Avantis 95 Passive. Een kwalitatief hoogstaand passief raamsysteem dat uitzonderlijke prestaties levert bij een Blowerdoor test en voldoet aan de passiefhuis standaard volgens het ‘Passive House Institut Darmstadt’ en IFT-Rosenheim. Thermische isolatie:

 • Uw ≤ 0,80 W/m2K
 • Uw ingebouwd ≤ 0,84 W/m2K
 • Uf i 0,69 – 1,0 W/m2K

Het raam "Avantis Smartline 75 SHI" is een hoogwaardig thermisch isolatiesysteem met drie kamers.  Dit systeem heeft een bouwdiepte van 75 mm en levert hoge prestaties in geval van extreme weersomstandigheden (sterke windstoten en lage temperaturen).

Lees meer
Welke ramen kies ik best om te kunnen voldoen aan E-35 (E-30)?

Het type beglazing is een essentieel onderdeel van de thermische isolatie van je ramen. Alle Sapa ramen kunnen voorzien worden van dubbele beglazing, hoge rendementsbeglazing of triple beglazing. Bij de keuze van het schrijnwerk speelt echter ook de isolatiewaarde van het aluminium profiel mee. Voor elke beoogd E-of S-peil zijn Sapa ramen beschikbaar. Jouw Sapa AluminiumVakman adviseert je graag bij deze keuze.

Nieuwbouwwoningen in Vlaanderen met een bouwaanvraag sinds 2006 moeten verplicht een bepaald E-peil halen. Het maximaal E-peil dat van toepassing is op uw bouwproject, wordt bepaald door de datum van de aanvraag van jouw stedenbouwkundige vergunning ('bouwaanvraag') of van de melding. Voor 2020 is dit E35, voor 2021 zal E30 van toepassing zijn.
 

Bij een ingrijpende energetische renovatie bedraagt sinds 1 januari 2020 het maximale E-peil voor een wooneenheid E70. Na de werken krijgt u van uw EPB-verslaggever of architect een energieprestatiecertificaat 'EPC Bouw', waarop onder meer het definitieve E-peil wordt weergegeven.

Lees meer
Wat is de U waarde van een raam? Wat is het verschil tussen Uf en Uw waarde?
 • U-waarde: warmtegeleidingscoëfficiënt. Hoe lager deze waarde, hoe minder warmteverlies.
 • Uf-waarde: warmtegeleidingscoëfficïent van het aluminium. Hoe lager deze waarde, hoe beter het systeem isoleert.
 • Uw-waarde: warmtegeleidingscoëfficiënt van het volledige raam (glas + aluminium).

Vragen over hoe het proces verloopt?

Waar kan ik Sapa ramen en deuren kopen?

Voor advies en een offerte op maat kan je terecht bij de Sapa AluminiumVakmannen. Deze professional denkt mee met jou en je architect. Hij adviseert je over een passende stijl, kleur en afwerking. Resultaat: een stijlvolle look in lijn met die van je woning.

De Sapa AluminiumVakman voldoet aan het 10-punten kwaliteitscharter:

 1. Persoonlijke aanpak en advies van een échte vakman
  De Sapa AluminiumVakman kent de wereld van (ver)bouwen met aluminium door en door. Hij zorgt continu voor de juiste opleidingen voor zichzelf en voor zijn medewerkers. Bij hem kan je rekenen op betrouwbaar en up-to-date advies over de technische en esthetische aspecten van jouw project, over wettelijke vereisten en subsidies.
 2. Nauwkeurige en gedetailleerde offertes
  De Sapa AluminiumVakman weet hoe belangrijk jouw bouwbudget is. Daarom biedt hij je een sluitende en gedetailleerde offerte aan, compleet volgens jouw wensen.
 3. Duidelijke communicatie en nakomen van afspraken
  De Sapa AluminiumVakman zegt wat hij doet, en doet wat hij zegt. De fabricage, levering en montage van jouw aluminium ramen en deuren gebeurt bij hem conform de gemaakte afspraken. Op mails en telefoons krijg je snel een duidelijk antwoord.
 4. Vakkundige productie in eigen atelier
  De Sapa AluminiumVakman maakt jouw aluminium ramen en deuren zelf. In zijn eigen atelier. Samen met zijn eigen medewerkers, stuk voor stuk deskundige vaklui. Zo ben je zeker van maatwerk, speciaal geconstrueerd voor jouw bouwproject.
 5. Oplossingen op maat van jouw project
  De Sapa AluminiumVakman werkt met kennis van zaken en zin voor detail. Hij is gewoon van op maat te werken: de beste garantie voor fijn afgewerkte ramen en deuren die perfect passen bij jouw project. Hij kan terugvallen op een ruime ervaring en kan je een uitgebreid portfolio aan referenties voorleggen.
 6. Innovatief gamma profielen van Sapa
  De Sapa AluminiumVakman werkt enkel met profielen van Sapa. Kwaliteitsprofielen die ruimschoots voldoen aan de Belgische EPB-norm en afgestemd zijn op de Belgische bouwgewoontes. Ze worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste normen. Ze koppelen hoge isolatiewaarden aan een doordacht design.
 7. Deskundige plaatsing in eigen beheer
  De Sapa AluminiumVakman plaatst aluminium ramen en deuren in eigen beheer. Zo ben je zeker dat jouw vakkundig gemaakte ramen en deuren eveneens vakkundig worden geïnstalleerd.
 8. Zorgvuldige controle van het eindresultaat
  De Sapa AluminiumVakman laat niets aan het toeval over. Tijdens de oplevering van de werf controleert hij samen met jou alle geïnstalleerde ramen en deuren en hij laat de werf proper achter.
 9. Uitstekende dienst-na-verkoop
  De Sapa AluminiumVakman blijft voor je klaar staan. Ook na de plaatsing van jouw ramen. Je kan rekenen op 10 jaar garantie en een uitgebreide en flexibele service-na-verkoop.
 10. Betrouwbare onderneming gecertificeerd door Sapa
  De Sapa AluminiumVakman runt een bedrijf dat zijn engagementen tegenover medewerkers, leveranciers en klanten nakomt. Hij verklaart zich akkoord te werken volgens de richtlijnen van het Aluminium Center Belgium©
Lees meer
Waar kan ik een offerte voor Sapa aluminium buitenschrijnwerk krijgen?

Om je zo goed mogelijk te begeleiden in je keuze kan je in eerste instantie terecht bij Sabine van Sapa. Sabine brengt jou in contact met een Sapa AluminiumVakman uit jouw buurt. Hij denkt mee met jou en je architect. Hij adviseert je over een passende stijl, kleur en afwerking. Je ontvangt vervolgens een overzichtelijke en volledige offerte, gratis en vrijblijvend.

Vragen voor Sabine? Bel naar 0800/13133, chat op de site, mail naar sabine@sapa.be of bezoek onze Facebook pagina.

Wat bepaalt de prijs van aluminium ramen en deuren?

De verkoopprijs van het Sapa aluminium schrijnwerk wordt bepaald door de Sapa AluminiumVakman. Hij kan jou een gedetailleerde prijsofferte bezorgen. Er zijn wel een aantal factoren die de prijs beïnvloeden.

Alles hangt af van jouw woonproject. Conclusie: heel wat verschillende factoren, maar vooral de aard van je project, bepalen de prijs per raam. In een nieuwbouw maken de ramen gemiddeld ongeveer 10 % uit van het totaalbudget.

Hoe verloopt het proces als ik kies voor aluminium ramen en deuren?

Ramen en deuren vormen een belangrijk onderdeel van jouw woning. Bij de keuze ervan ga je niet over één nacht ijs. Goed advies is goud waard. In eerste instantie kan je daarvoor terecht bij Sabine van Sapa

1. Sabine van Sapa

Waarom kiezen voor aluminium? Wat zijn de voordelen? Welke mogelijkheden zijn er qua afwerking en kleuren? Deze en nog meer vragen gaat zij met veel plezier beantwoorden. Vragen voor Sabine? Bel naar 0800/13133, chat via de site, mail naar sabine@sapa.be of bezoek onze Facebook pagina,

2. De Sapa AluminiumVakman

Sabine brengt jou in contact met een Sapa AluminiumVakman uit jouw buurt. Hij denkt mee met jou en je architect. Hij adviseert je over een passende stijl, kleur en afwerking. In de showroom kan je de diverse producten bekijken en aluminium kleurstalen opvragen.

3. Een prijsofferte op maat

Je ontvangt van de Sapa AluminiumVakman een overzichtelijke en volledige offerte, gratis en vrijblijvend.

4. Vakkundige productie in eigen atelier

De Sapa AluminiumVakman maakt jouw aluminium ramen en deuren zelf. In zijn eigen atelier. Samen met zijn eigen medewerkers, stuk voor stuk deskundige vaklui. Zo ben je zeker van maatwerk, speciaal geconstrueerd voor jouw bouwproject.

5. Deskundige plaatsing in eigen beheer

De Sapa AluminiumVakman plaatst aluminium ramen en deuren in eigen beheer. Zo ben je zeker dat jouw vakkundig gemaakte ramen en deuren eveneens vakkundig worden geïnstalleerd.

6. Uitstekende dienst-na-verkoop

De Sapa AluminiumVakman blijft voor je klaar staan. Ook na de plaatsing van jouw ramen. Je kan rekenen op 10 jaar garantie en een uitgebreide en flexibele service-na-verkoop.

Lees meer
Kan ik mijn Sapa ramen zelf plaatsen?

Neen, toch niet. De Sapa AluminiumVakman vervaardigt de aluminium ramen en deuren in eigen atelier. Hij levert kwaliteit en maatwerk en zorgt voor een vakkundige plaatsing. Zo kan je eveneens rekenen op 10 jaar garantie.

Vragen over duurzaamheid?

Is Sapa een duurzaam merk?

Dankzij de toepassing van water-, wind-, en zonne-energie kunnen we schoner aluminium dan ooit produceren. Hydro Building Systems, het moederbedrijf van Sapa, past vanaf Q3 van 2020 een aluminium legering toe met een sterk gereduceerde CO2-voetafdruk. Dit betekent in realiteit een kwart uitstoot ten opzicht van het wereldwijde gemiddelde.

Bovendien ontwikkelde het moederbedrijf Hydro recent het revolutionaire Hydro CIRCAL voor hun systeemoplossingen, nagenoeg de hoogste graad van gerecycleerd post-consumer aluminium ter wereld. Hydro CIRCAL is aluminium van topkwaliteit dat voor 75% bestaat uit gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post consumer schroot) gerecupereerd uit o.a. ramen en gevels van bestaande gebouwen. Gecertifieerd door de onafhankelijke instantie DNV-GL.

Hydro CIRCAL profielen zullen beschikbaar zijn op de schuiframenreeks Confort Smarltine, Confort 160 en Artline vanaf Q2 2020. 

Wist je dat?

 • Aluminium kan oneindig gerecycleerd worden zonder verlies van kwaliteit en materiaaleigenschappen.
 • Hydro heeft twee recyclage locaties in Europa in eigen beheer: Dormagen (Duitsland) en Clervaux (G.H.-Luxemburg).
Lees meer
Is aluminium milieuvriendelijk/ duurzaam?

Aluminium schrijnwerk heeft een zeer lange levensduur en is oneindig recycleerbaar zonder verlies van kwaliteit en materiaaleigenschappen. 

Vanuit haar Scandinavische roots is het merk Sapa doordrongen van de duurzame gedachte. Groen is niet enkel de hoofdkleur van het merk, maar is tevens een leidraad doorheen de productie van het aluminium, dat de basis vormt voor haar ramen, deuren en schuifsystemen. Door de nauwe banden met de Hydro groep is Sapa namelijk uniek in het aanbieden van producten die voor 75% vervaardigd zijn uit post-consumptie aluminium. Als consument kan je dus op je twee oren slapen, met Sapa kies je voor écht duurzame ramen en deuren voor jouw nieuwbouw- of renovatieproject.

Lees meer

Niet gevonden wat je zocht?

Vraag het aan Sabine Vraag het aan Sabine

Waarom Sapa?

SAPA family

Topkwaliteit

Duurzaamheid

In drie eenvoudige stappen ontdek je voor welke subsidies en premies jouw bouwproject in aanmerking komt.

Ontdek hier voor welke subsidie of premie je in aanmerking komt

Bereken via deze tool het ingeschat energieverbruik van je bouwproject.

Doe hier uw EPB simulatie

Inspiratie

Meer weten over onze brede waaier aan aluminium oplossingen?

Sapa ontwikkelt en verdeelt hoogkwalitatieve aluminium oplossingen voor ramen, deuren, schuifdeuren, zonwering, gevelsystemen, veranda’s en lichtstraten. Klik op de knop en ontdek het hele gamma aan producten.
 

Bekijk product gamma